KINESKA DELEGACIJA U OBILASKU II EKONOMSKE ŠKOLE I SAOBRAĆAJNOG FAKULTETA

Pored dve osnovne škole koje je obišla dan ranije, delegacija šangajskog distrikta, drugog dana posete, zajedno sa svojim domaćinom iz opštine Voždovac, članom Veća zaduženim za školske ustanove Milošem Stojanovićem, obišla je i Drugu ekonomsku školu, koja je najveća srednja školu na Voždovcu, ali i u Beogradu. Direktor Dejan Nedić, srdačno je ugostio kolege iz Kine, predstavio im svoj tim saradnika, profesore, kao i najuspešnije učenike. On je rekao da njegova škola, kao i sami učenici, podržavaju inicijativu da se uvede učenje kineskog jezika u Drugoj ekonomskoj školi, za koje će sigurno biti veliko interesovanje, jer školu pohađaju budući ekonomisti, kojima će znanje ovog jezika biti od velike koristi.

Na kraju posete, kineska delegacija je posetila i Saobraćajni fakultet, gde ih je primio prodekan dr Slaven Tica, koji je video prezentacijom predstavio ovaj značajan fakultet, koji učestvuje u brojnim, kako domaćim, tako i stranim projektima vezanim za saobraćaj i transport. Na obostranu inicijativu dogovorena je buduća saradnja sa predstavnicima šangajskog distrikta Đanding, gde je veoma razvijen saobraćaj i automobilska industrija, u odnosu na ostale delove Kine.

Obilazeći obrazovne ustanove sa Voždovca, gosti iz NR Kine pozvali su direktore škola na buduću saradnju i izrazili nadu da će imati priliku da ugoste učenike, ali i rukovodioce pojedinih škola, kako bi razmenili iskustva u obrazovnom radu. Oni su izrazili uverenje da će im u tome, pored opštine Voždovac i člana Veća zaduženog za školske ustanove Miloša Stojanovića, pomoći i predstavnici Društva Daleki istok, koje je organizovalo ovu posetu, a koje je pokretač Škole kineskog jezika i kulture, namenjene učenicima i studentima u Beogradu.

Podelite vest: