ДЕЛЕГАЦИЈА ШАНГАЈСКОГ ДИСТРИКТА У ПОСЕТИ ВОЖДОВЦУ

Председник општине Вождовац Александар Савић примио је делегацију шангајског дистрикта Ђандинг, братске општине са којом општина Вождовац има вишегодишњу сарадњу.

Кинеску делегацију чине руководиоци образовних институција шангајског дистрикта Џао Ли Луан, Шен Сјао Веи, Канг Динг, Џанг Је Ћин, Лу Гуанг Јен и Џанг Син, који ће посетити школске установе на Вождовцу ради остваривања сарадње у циљу побољшања програма школовања.

Ово је прва радна посета кинеске делегације из области образовања, а циљ је да поред увођења кинског језика у Другу економску школу на Вождовцу, обезбедимо нашим ученицима да посете Кину .

Пријему делегације из Кине присуствовали су челници града Београда, заменик Скупштине града Београда Андреа Радуловић и члан градског Већа Драгомир Петронијевић, као и чланови општинског Већа Милош Стојановић, Ивана Томић, Реља Огњеновић, Ана Ћирић, помоћник председника општине Миљан Шишовић и саветник председника општине Вук Мирчетић.

На свечаном пријему председник општине Вождовац Александар Савић уручио је плакету и монографију манастира Хиландар на енглеском језику шефу делегације госпођи Џао Ли Луан , а потом је уручио монографије осталим члановима кинеске делегације и такође примио поклон делегације из Кине.

Овом приликом председник општине Александар Савић истакао је значај сарадње са Народном Републиком Кином као наставак узајамне сарадње коју је започео премијер Алексанар Вучић разговорима и билатералним споразумима.

Александар Савић рекао је да очекује у оквиру ове посете да се оствари трансфер знања из области образовања, културе и обичаја НР Кине.

„Кинеска делегација из Шангаја обићи ће данас ОШ „Бора Станковић“ и ОШ „Милан Ђ.Милићевић“ како би се у директном контакту са директорима школа упознали са нашим програмом школовања. Очекујем да ћемо наставити сарадњу из области образовања и овом приликом могу најавити узвратну посету наших представника у априлу месецу. Ово је први корак у остваривању сарадње са Кином коју желимо да наставимо и из области економије, туризма као и у смеру других области“ – рекао је Савић.

„Наша жеља је да млади људи из Београда раде заједно на пројектима са својим вршњацима из Кине.Такође, наш циљ је да наставимо пројекат „Трансфер знања“ у оквиру којег ће млади људи кроз заједнички рад, посете земљама из целог света, као што је и Кина, моћи стеченим знањем још боље да унапреде наше друштво“ – изјавио је члан Већа града Београда Драгомир Петронијевић .

Шеф делегације Ђадинг Џао Ли Луан истакла је да сматра да ће сарадња и међусобно упознавање довести до размене искустава између општине Вождовац и дистрикта Ђадинг. Она је, такође, захвалила представницима општине Вождовац и Града Београда на срдачном пријему и дочеку.

Поделите вест: