ТРИБИНA НА ТЕМУ ”ЗАЈЕДНО ПРОТИВ ЕЛЕКТРОНСКОГ НАСИЉА”

Poster-Elektr.nasiljeОспособљени тим Полицијске управе за град Београд у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Републици Србији сачинио је акциони план под називом: ”Заједно против електронског насиља” у циљу информисања и подизања свести младих о опасностима које се јављају на интернету, мерама безбедности и ”cyber” насиљу, као и промоцији културе ненасиља и унапређење безбедности младих на интернету, кроз одржавање трибина и публикацију флајера и мајица.

У петак, 31. октобра 2014. године у Скупштинској сали Градске општине Вождовац, са почетком у 12 часова, одржаће се трибина у складу са Акционим планом ”Заједно против Електронског насиља”, за неколико стотина ученика седмих разреда, уз присуство наставника, директора основних школа и представника Савета родитеља.

Значај наведеног Акционог плана огледа се у едукацији и промени свести младих и деце, родитеља и просветних радника о опасностима које се јављају на интернету.

Публикације су сачињене за три циљне групе: за децу и омладину; родитеље и просветне раднике.
Спровођење наведеног акционог плана одржава се од октобра до новембра 2014. године, за ученике седмих разреда на територији ГО Вождовац и Раковица, уз активно укључивање партнера.

Чланови пројектног тима су:

  • начелник Одељења за превенцију и рад полиције у заједници у Управи полиције, ПУ за град Београд, главни полицијски инспектор Дејан Бојовић;
  •  виши полицијски инспектор Данијела Малбашић у Управи полиције, ПУ за град Београд;
  • виши полицијски инспектор Марија Станковић из Одељења за сузбијање малолетничке делинквенције у Управи криминалистичке полиције, ПУ за град Београд;
  • представник ГО Раковица, Марија Станојевић;
  • члан Већа општине Вождовац, Милан Тодић
  • представник Секретаријата за образовање и дечију заштиту, Јелена Драгић;
  • представник Школске управе града Београда, госпођа Јасмина Николић;
  • представници Института за ментално здравље – спец. психијатрије др Светислав Митровић из Дневне болнице за зависности у адолесценцији ИЗМЗ и др Оливер Видојевић дечији психијатар ИЗМЗ.

Поделите вест: