„ИГРАМ ФЕР И ВАН ТЕРЕНА“

Fer-playУ Скупштинској сали општине Вождовац, у суботу,  01. новембра 2014. године, са почетком у 9 часова, у оквиру пројекта „Играм фер и ван терена“ одржаће се обука за наставнике из пет основних школа са територије Вождовца (ОШ “Милан Ђ. Милићевић“, ОШ „Јован Ј. Змај“, ОШ “Веселин Маслеша“, ОШ “Бранислав Нушић“ и ОШ „Јајинци“).

Пројекат „Играм фер и ван терена“ подржали су Министарство омладине и спорта, Градски секретаријат за спорт и омладину, Факултет спорта и физичког васпитања у Београду, заједнички га реализују Савез за школски спорт Србије, као носилац пројекта и Мрежа професионалаца Србије “Споне“, а реализује се од 01. октобра 2014. до априла 2015. год. у општинама Вождовац и Раковица.

Пројекат на свеобухватан и детаљан начин пружа могућности основним, пре свега, али и средњим школама у Србији, да кроз мултидисциплинарно повезивање и тимски рад стручног особља школе, заједнички рад наставника, родитеља, ученика, стручњака из различитих области, релевантних институција, спроведу систем превентивних активности у циљу спречавања и смањивања насиља и дискриминације у школи и ван ње.

Локалне самоуправе као једна од циљних група у пројекту, имају задатак повезивања са школом, родитељима и децом.

Поделите вест: