„IGRAM FER I VAN TERENA“

Fer-playU Skupštinskoj sali opštine Voždovac, u subotu,  01. novembra 2014. godine, sa početkom u 9 časova, u okviru projekta „Igram fer i van terena“ održaće se obuka za nastavnike iz pet osnovnih škola sa teritorije Voždovca (OŠ “Milan Đ. Milićević“, OŠ „Jovan J. Zmaj“, OŠ “Veselin Masleša“, OŠ “Branislav Nušić“ i OŠ „Jajinci“).

Projekat „Igram fer i van terena“ podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Gradski sekretarijat za sport i omladinu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, zajednički ga realizuju Savez za školski sport Srbije, kao nosilac projekta i Mreža profesionalaca Srbije “Spone“, a realizuje se od 01. oktobra 2014. do aprila 2015. god. u opštinama Voždovac i Rakovica.

Projekat na sveobuhvatan i detaljan način pruža mogućnosti osnovnim, pre svega, ali i srednjim školama u Srbiji, da kroz multidisciplinarno povezivanje i timski rad stručnog osoblja škole, zajednički rad nastavnika, roditelja, učenika, stručnjaka iz različitih oblasti, relevantnih institucija, sprovedu sistem preventivnih aktivnosti u cilju sprečavanja i smanjivanja nasilja i diskriminacije u školi i van nje.

Lokalne samouprave kao jedna od ciljnih grupa u projektu, imaju zadatak povezivanja sa školom, roditeljima i decom.

Podelite vest: