MEMORIJALNI TURNIR “SLOBODAN VUČINIĆ”

U subotu, 25. oktobra 2014. godine u hali Sportskog centra “Voždovac” na Banjici održan je tradicionalni Memorijalni turnir “Slobodan Vučinić” u karateu. U Turniru je nastupilo 5o klubova sa oko 500 takmičara, svih uzrasta u muškoj i ženskoj kategoriji.

Ovaj međunarodni Turnir u kome su učestvovali i brojni sportisti iz susednih zemalja svečano je otvorio Milan Todić, član Veća opštine Voždovac zadužen za sport i omladinu.

Milan Todić je pozdravivši sve prisutne istakao da opština Voždovac podržava sve sportske manifestacije, a zatim istakao da će i u buduće pomagati održavanje sportskih aktivnosti koje doprinose zdravom životu, posebno najmlađih.

Ovoj sportskoj manifestaciji prisustvovali su Dragoljub Kočović, zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu , Vladimir Jorga, univerzitetski profesor, doktor sportske medicine, pionir karatea SFR Jugoslavije i osnivač Jugoslovenskog tradicionalnog karatea, njegov brat dr Ilija Jorga, nosilac je crnog pojasa, kao i naš proslavljeni as džudoa Vuk Rašović.

Memorijalni turnir “Slobodan Vučinić” održava se u čast jednog od naših najboljih karatista, koji je pripadao prvoj generaciji ove drevne borilačke veštine u našoj zemlji.

Podelite vest: