МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “СЛОБОДАН ВУЧИНИЋ”

У суботу, 25. октобра 2014. године у хали Спортског центра “Вождовац” на Бањици одржан је традиционални Меморијални турнир “Слободан Вучинић” у каратеу. У Турниру је наступило 5о клубова са око 500 такмичара, свих узраста у мушкој и женској категорији.

Овај међународни Турнир у коме су учествовали и бројни спортисти из суседних земаља свечано је отворио Милан Тодић, члан Већа општине Вождовац задужен за спорт и омладину.

Милан Тодић је поздравивши све присутне истакао да општина Вождовац подржава све спортске манифестације, а затим истакао да ће и у будуће помагати одржавање спортских активности које доприносе здравом животу, посебно најмлађих.

Oвој спортској манифестацији присуствовали су Драгољуб Кочовић, заменик градског секретара за спорт и омладину , Владимир Јорга, универзитетски професор, доктор спортске медицине, пионир каратеа СФР Југославије и оснивач Југословенског традиционалног каратеа, његов брат др Илијa Јоргa, носилац је црног појаса, као и наш прослављени ас џудоа Вук Рашовић.

Меморијални турнир “Слободан Вучинић” одржава се у част једног од наших најбољих каратиста, који је припадао првој генерацији ове древне борилачке вештине у нашој земљи.

Поделите вест: