ДОНАЦИЈА ВЛАДЕ ЈАПАНA ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ И СПОРТ „ШУМИЦЕ“

У Центру за културу и спорт „Шумице“ 7. марта 2014. год. потписан је уговор о донацији Владе Јапана у оквиру програма „бесповратне помоћи у области културе“.
Влада Јапана донирала је 41.280 евра ЦКС „Шумице“, а новчана средства биће искоришћена за репарацију оштећеног крова, за парцијалну замену, фарбање и лакирање паркета главног терена.

Уговор су потписали Њ.Е. г. Масафуми Куроки, амбасадор Јапана у Републици Србији и Ранко Матијашевић, директор ЦКС „Шумице“. Обишавши главни терен, Њ.Е. амбасадор Масафуми Куроки је изјавио да му је драго што Влада Јапана може да помогне „Шумицама“ да наставе да играју важну улогу у животу људи на Вождовцу и у целом Београду. Такође је рекао да се нада да ће Центар наставити да организује догађаје који су у вези са јапанским борилачким вештинама, како би се наставила сарадња са Јапаном.

Председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да му је драго што је на почетку мандата успостављена сарадња са Јапаном. “Надам се да ће “Шумице” доживети процват и подсетити на дане старе славе. Велику помоћ имамо од Владе Јапана и надам се да ћемо још много научити од братског народа Јапана”, навео је Савић.

Церемонији потписивања Уговора присуствова је и министар омладине и спорта Вања Удовичић који је том приликом рекао: “Ова хала је дом многих репрезентативних селекција, морамо да наставимо да улажемо у фискултурне сале, млади су наша будућност и морамо да свима омогућимо да се баве спортом”

Поделите вест: