ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ХРАМОВИ ЈАПАНА“

У организацији Амбасаде Јапана у Београду у вождовачкој Осмој београдској гимназији, 26. фебруара 2014.године, отворена је изложба фотографија „Храмови Јапана“, и одржано предавање о начину и условима конкурисања за стипендије које нашим ђацима додељује Влада Јапана.

Господин Јуићиро Омори, аташе за културу Амбасаде Јапана изразио је велико задовољство интерсовањем за Јапанску културу. Такође је истакао да је Осма београдска гимназија прва у Србији увела у наставни програм јапански језик као изборни предмет, и да отварање изложбе фотографија представља најбољи показатељ у наставку и проширењу сарадње.

Директорка Осме београдске гимназије Ирена Брајевић рекла је како је у школи постављена ова стална изложба фотографија у циљу ширења јапанске културе и дугогодишњег пријатељства народа Јапана и Србије.

После отварања изложбе гимназијалци су упознати са условима за пријаву на конкурсе за МЕКС стипедније, као и о врстама и начину тестирања приликом конкурисања за стипендије.

Пристуне је поздравио и Александар Савић председник Општине Вождовац и пожелео ђацима и професорима пуно успеха у реализицији пројеката и планова за усавршавање метода стицања знања. Такође, председник Општине захвалио се господину Оморију и директорки Осме београдске гимназије Ирени Брајевић на досадашњој сарадњи и изразио спремност да општина учествује и помогне у реализацији предстојећих пројеката.

Поделите вест: