ЗУЦE ДОБИЈА КАНАЛИЗАЦИЈУ

Председник Привременог органа Београда Синиша Мали пустио је у рад постројење за пречишћавање отпадних вода у подавалском насељу Зуце. Овом догађају присуствовали су Александар Савић, председник општине Вождовац и Светозар Веселиновић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација”.

Том приликом Мали је најавио да ће комплетна канализациона мрежа у том месту бити завршена до краја године.

Мали је објаснио да ће житељи Зуца моћи да се прикључе на канализациону мрежу по цени од 60 хиљада динара, што ће моћи да плате у 60 месечних рата од по хиљаду динара, а кубик воде коштаће 18 динара.

“Претходна градска власт није имала разумевање за грађане подавалских насеља и прикључак на канализациону мрежу износио је око 240 хиљада динара. То грађани нису могли да поднесу и пројекат је могао да буде неуспешан и да новац које је град дао за изградњу канализационе мреже буде бачен у бунар”, рекао је Мали новинарима.

Мали је истакао да су за Привремени орган рубна београдска насеља подједнако важна као централне градске општине и да нема разлога да њихови житељи буду дискриминисани.

Најавио је да ће до краја године бити завршена два система за пречишћавање отпадних вода – у Пиносави и Белом Потоку – чиме ће бити успостављен целовит систем за пречишћавање отпадних вода и завршена канализација у подавалским насељима.

Подсетио је и да је пре десет дана отворио резервоар за пречишћавање воде у Рипњу, који је омогућио грађанима тог насеља прикључак на водоводну мрежу.

Директор ЈКП “Београдски водовод и канализација” Светозар Веселиновић je објаснио да ће за Бели Поток и Пиносаву важити исти услови.

Поделите вест: