ПРЕДСТАВНИЦИ СТАНАРА С ЧЕЛНИЦИМА ОПШТИНЕ О НАЈВЕЋИМ ПРОБЛЕМИМА

Скупштинска сала Градске општине Вождовац била је мала да прими све заинтересоване грађане и председнике Скупштина станара зграда са Лекиног брда, Душановца и Кумодража II, који су (26. фебруара) дошли на позив општинског руководства.

У жељи да из прве руке сазнају шта највише тишти грађане вождовачких насеља, председник општине Вождовац Александар Савић, председник Скупштине Александар Мирковић и чланови Већа општине организовали су састанак са председницима Скупштина станара и свим грађанима који су желели да изнесу неки од проблема у својој згради или крају. Да би могли да добију потпуне и стручне одговоре састанку су присуствовали и представници градских предузећа: Љиљана Судар из ЈКП „Зеленило-Београд“, Небојша Пушкар, директор Сектора редовне наплате Инфостана, Ђекић Горан, саветник в.д. генералног директора ЈКП „Водовод и канализација“ и Небојша Јовановић, заменик директора ЈП „Градско стамбено“.

Поред бројних проблема, било је и корисних предлога који су присутни грађани упутили општинском руководству, као што је постављање контејнера за пластику и папир, побољшање квалитета термо фасада, ради уштеде енергије или контрола паркирања између зграда.

Саслушавши све грађане који су се обратили, председник Савић је изјавио да се нада да ће у наредном периоду општина Вождовац имати више слуха код Градских власти, те да ће добити више новца у буџету него до сада, тако да ће и многи од ових проблема реално моћи да буду решени. Такође је обећао још оваквих и сличних састанака, како у Општини, тако и по месним заједницама које ће ускоро почети боље да функционишу, са циљем да се помогне у решавању свих озбиљнијих проблема житеља вождовачких насеља.

Поделите вест: