ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ УЗ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ

planУ Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, 3. децембра 2012. године одржана је јавна седница Комисије за планове Скупштине града Београда о Нацрту плана генералне регулације који обухвата приградски део општине Вождовац (насеља Јајинци, Кумодраж, Раковица село, Бели поток, Пиносава и Зуце).

Седници је присуствовао изузетно велики број незадовољних грађана, представници општине Вождовац и градски одборник одборничке групе „Покренимо Београд“ Српске напредне странке. Према изјави обрађивача плана из Завода за урбанизам у остављеном року до 23. новембра пристигло је преко 250 примедби грађана. Грађани су и на самој јавној седници бурно изразили своје незадовољство предложеним решењем из плана, а што су подржали представници општине Вождовац и одборничка група „Покренимо Београд“ СНС.

С обзиром на оправдане примедбе локалног становништва, као и на велики број примедби саме ГО Вождовац на Нацрт плана, Скупштина општине Вождовац је на седници одржаној 06.12.2012. године усвојила мишљење да овакав Нацрт ПГР-а у предложеном облику и садржају не треба усвојити.

Поделите вест: