ODGOVORI ZA VERO

Imajući u vidu veliki interes javnosti za izgradnju poslovnog objekta „Vero“, na našoj opštini, kabinet predsednika opštine Voždovac, dr. Dragana Vukanića, ima obavezu da obavesti medije i građane o relevatnim činjenicama vezanim za čitav slučaj, odnosno odgovori na pitanja koja se najčešće pojavljuju u javnosti, koja se direktno ili indirektno vezuju za našu opštinu.
  
U vezi postavljenog pitanja kada je opština Voždovac dozvolila promenu namene zemljišta na kome je izdata dozvola za izgradnju poslovnog objekta „Vera“, obaveštavamo javnost da opština Voždovac nije nadležna za promenu namene zemljišta, već je to u nadležnosti grada Beograda koji preko svojih organa donosi urbanističke planove, pa samim tim opština Voždovac nije ni dozvolila promenu namene predmetnog zemljišta.
  
U vezi postavljenog pitanja ko je opštinu pitao za promenu namene zemljišta, i ako je pitana koje primedbe je opština dostavila na promenu urbanističkoh plana, obaveštavamo javnost da nemamo podataka, odnosno nema ih opštinsko odelenje za imovinsko pravne poslove, da je opština pitana za promenu namene i da je dala bilo kakvu primedbu na izmenu urbanističkog plana.
  
Opština Voždovac će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima učiniti sve da se eventualne nepravinosti u radu ranijih opštinskih vlasti istraže i da se građani Voždovca, ali i investitori koji rade ili će raditi na našoj opštini zaštite u svojim zakonskim pravima.
  
Predsednik opštine Voždovac, dr. Dragan Vukanić moli građane  da ukoliko im je neko za bilo koji posao iz nadležnosti opštine tražio novac ili bilo koju drugu uslugu o tome izveste njega lično ili opštinske organe jer se takvi postupci ne tolerišu niti će se tolerisati.

KABINET PREDSEDNIKA
OPŠTINE VOŽDOVAC

Поделите вест: