TRIBINA „KUDA VODI REZOLUCIJA O SREBRENICI?“

U sredu, 10. marta sa početkom u 18 časova  u zgradi Opštine Voždovac, Ustanička 53 , u organizaciji Instituta za istraživanje srpskih stradanja u XX veku, biće organizovana tribina sa temom “Kuda vodi rezolucija o Srebrenici?”. Učesnici razgovora o temi koja je pred usvajanjem u Skupštini Republike Srbije su: prof dr Smilja Avramov, akademik Kosta Čavoški, predsednik SO Srebrenica Radomir Pavlović i odbornik SO Srebrenica Miloš Milovanović.
  
Moderator programa je Ljubiša Ristić, savetnik u Institutu za istraživanje srpskih stradanja u XX veku. Ova tema  je otkrila  dijametralno suprotna mišljenja stručne i političke javnosti Srbije- od toga da je Srebrenica najveći zločin u Evropi posle Drugog svetskog rata zbog koga se srpski narod mora javno pokajati kako bi mogao da se približi EU i NATO paktu, pa do toga  da je problematika  Srebrenice zločinački poduhvat protiv srpskog naroda kojim se urušava moralna utemeljenost Srba..
  
Pozivamo sugrađane da uzmu učešće u razgovoru na ovu temu koja na dramatičan način određuje sudbinu naroda i države, a samim tim i naše pojedinačne sudbine.

Поделите вест: