PRVA “IKEA” STIŽE NA VOŽDOVAC

ikea-logo2U cilju efikasnije realizacije projekta  izgradnje objekta najpoznatije svetske robne kuće za prodaju nameštaja „IKEA“ na Voždovcu – predsednik Opštine, Aleksandar Savić, održao je u sredu, 02. jula 2014. god. radni sastanak sa delegacijom kompanije “IKEA”  i v.d. direktorom  Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branimirom Popovićem sa temom rešavanja infrastrukturnih pitanja i planova koje “IKEA” ima u okviru projekta otvaranja proizvodnih, distributivnih i prodajnih objekata.

Realizacija projekta biće omogućena izmeštanjem naplatne rampe Bubanj potok i izgradnjom nove petlje „Tranšped“. Na taj način, Beograd će biti pozicioniran kao regionalni centar „IKEA“-e za jugoistočnu Evropu.

Aleksandar Savić je istakao da će opština Voždovac pružiti svu neophodnu podršku za realizaciju projekta i da će izvršiti eksproprijaciju zemljišta na kojem je planirana izgradnja.  Takođe, Savić je ukazao na značaj otvaranja 1000 novih radnih mesta kako za Voždovac tako i za ceo Beograd.

Zainteresovanost investitora za lokacije na opštini Voždovac pokazuje da lokalna samouprava funkcioniše po principima zacrtanim u svom strateškom razvoju – kako  privlačenjem stranih i domaćih projekata, tako i izgradnjom poverenja čime se podstiče investiranje u Srbiji radi doprinosa reformama ekonomskog sistema.

Podelite vest: