ПРВА “ИКЕА” СТИЖЕ НА ВОЖДОВАЦ

ikea-logo2У циљу ефикасније реализације пројекта  изградње објекта најпознатије светске робне куће за продају намештаја „ИКЕА“ на Вождовцу – председник Општине, Александар Савић, одржао је у среду, 02. јула 2014. год. радни састанак са делегацијом компаније “ИКЕА”  и в.д. директором  Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранимиром Поповићем са темом решавања инфраструктурних питања и планова које “ИКЕА” има у оквиру пројекта отварања производних, дистрибутивних и продајних објеката.

Реализација пројекта биће омогућена измештањем наплатне рампе Бубањ поток и изградњом нове петље „Траншпед“. На тај начин, Београд ће бити позициониран као регионални центар „ИКЕА“-е за југоисточну Европу.

Александар Савић је истакао да ће општина Вождовац пружити сву неопходну подршку за реализацију пројекта и да ће извршити експропријацију земљишта на којем је планирана изградња.  Такође, Савић је указао на значај отварања 1000 нових радних места како за Вождовац тако и за цео Београд.

Заинтересованост инвеститора за локације на општини Вождовац показује да локална самоуправа функционише по принципима зацртаним у свом стратешком развоју – како  привлачењем страних и домаћих пројеката, тако и изградњом поверења чиме се подстиче инвестирање у Србији ради доприноса реформама економског система.

Поделите вест: