AKCIJA „ZAJEDNO DO ZDRAVLjA“

Zajedno-do-zdravlja-MedakIII2Pod sloganom „Zajedno do zdravlja“ Dom zdravlja „Voždovac“ u saradnji sa Opštinom Voždovac  tokom februara i marta organizuje niz preventivih akcija.

U prostorijama mesnih zajednica, tim zdravstvenih radnika i predstavnika lokalne samouprave, obaviće preventivne preglede i zdravstvene tribine sa posebnim akcentom na prevenciju i ranu detekciju hroničnih nezaraznih oboljenja i skrininge za karcinom debelog creva i karcinom grlića materice.

Prvog dana akcije 6. februara, brojni zainteresovani građani mogli su da provere svoje zdravstveno stanje  u prostorijama MZ “Medaković III”. Ispred GO Voždovac, akciji su prisustvovali članovi Veća opštine Ljiljana Malušić i Miloš Stojanović.

Pored saveta, građani koji žive u prigradskim naseljima, a stariji su od 65 godina moći će do polovine marta da provere svoje zdravstveno stanje, kroz sledeće analize:

EKG; merenje krvnog pritiska; merenje: vrednosti glikemije, holesterola i triglicerida iz kapilarne krvi; merenje: telesne težine, visine, izračunavanje BMI; merenje: obima struka, kuka.
Za građane Voždovca koji su mlađi od 65 godina, analize će se raditi isključivo prema indikacijama (procenu vrši timski lekar).

Kalendar održavanja akcije po mesnim zajednicama…

Podelite vest: