АКЦИЈА „ЗАЈЕДНО ДО ЗДРАВЉА“

Zajedno-do-zdravlja-MedakIII2Под слоганом „Заједно до здравља“ Дом здравља „Вождовац“ у сарадњи са Општином Вождовац  током фебруара и марта организује низ превентивих акција.

У просторијама месних заједница, тим здравствених радника и представника локалне самоуправе, обавиће превентивне прегледе и здравствене трибине са посебним акцентом на превенцију и рану детекцију хроничних незаразних обољења и скрининге за карцином дебелог црева и карцином грлића материце.

Првог дана акције 6. фебруара, бројни заинтересовани грађани могли су да провере своје здравствено стање  у просторијама МЗ “Медаковић III”. Испред ГО Вождовац, акцији су присуствовали чланови Већа општине Љиљана Малушић и Милош Стојановић.

Поред савета, грађани који живе у приградским насељима, а старији су од 65 година моћи ће до половине марта да провере своје здравствено стање, кроз следеће анализе:

ЕКГ; мерење крвног притиска; мерење: вредности гликемије, холестерола и триглицерида из капиларне крви; мерење: телесне тежине, висине, израчунавање БМИ; мерење: обима струка, кука.
За грађане Вождовца који су млађи од 65 година, анализе ће се радити искључиво према индикацијама (процену врши тимски лекар).

Календар одржавања акције по месним заједницама…

Поделите вест: