ГРАЂАНИ ТРАЖЕ ОБЈАШЊЕЊА И ОБУСТАВУ УСВАЈАЊА ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ПОДРУЧЈА ЈАЈИНЦИ – СВЕ ЦЕЛИНЕ

Javni-uvidУ сали општине Вождовац 5. фебруара 2014. године одржана је јавна презентација  нацрта ПДР подручја Јајинци-целина Д. Предметни план обухвата ширу зону потока Јелезовац од улива у Каљави поток ( Плитвичка улица на Бањици)  до изворишта.

Презентација је одржана на иницијативу ГО Вождовац и истој су присуствовали представници општине Вождовац, Урбанистичког завода и грађани насеља Јајинци и села Раковица.
Грађани су имали бројна питања која су се односила како на ову целину тако и на целокупно подручје плана: зашто је овим планом предвиђена велика зелена површина и зашто зона становања у делу иде до потока а већим делом не; зашто планом нису обухваћени сви изграђени стамбени објекти; због чека се толико жури са усвајањем овог плана за цело Јајинце, кад се зна да је реституција у току. Питали су и да ли ће им се одузети и ово мало земље што је остало!

Незадовољни добијеним одговорима представника Завода за урбанизам, присутни грађани су тражили да се обустави усвајање плана  за цело Јајинце, док се не усвоји нови ГУП и ПГР.
После бучног негодовања грађана представнице Завода за урбанизам демонстративно су напустиле презентацију.

Председник Скупштине општине Александар Мирковић обећао је грађанима помоћ ГО Вождовац у одбрани њихових права и интереса. Предложио је да се за 7-10 дана у просторијама МЗ Јајинци одржи састанак са грађанима на којем би заинтересовани могли да изнесу све своје примедбе.

Поделите вест: