GRAĐANI TRAŽE OBJAŠNjENjA I OBUSTAVU USVAJANjA PLANA DETALjNE REGULACIJE PODRUČJA JAJINCI – SVE CELINE

Javni-uvidU sali opštine Voždovac 5. februara 2014. godine održana je javna prezentacija  nacrta PDR područja Jajinci-celina D. Predmetni plan obuhvata širu zonu potoka Jelezovac od uliva u Kaljavi potok ( Plitvička ulica na Banjici)  do izvorišta.

Prezentacija je održana na inicijativu GO Voždovac i istoj su prisustvovali predstavnici opštine Voždovac, Urbanističkog zavoda i građani naselja Jajinci i sela Rakovica.
Građani su imali brojna pitanja koja su se odnosila kako na ovu celinu tako i na celokupno područje plana: zašto je ovim planom predviđena velika zelena površina i zašto zona stanovanja u delu ide do potoka a većim delom ne; zašto planom nisu obuhvaćeni svi izgrađeni stambeni objekti; zbog čeka se toliko žuri sa usvajanjem ovog plana za celo Jajince, kad se zna da je restitucija u toku. Pitali su i da li će im se oduzeti i ovo malo zemlje što je ostalo!

Nezadovoljni dobijenim odgovorima predstavnika Zavoda za urbanizam, prisutni građani su tražili da se obustavi usvajanje plana  za celo Jajince, dok se ne usvoji novi GUP i PGR.
Posle bučnog negodovanja građana predstavnice Zavoda za urbanizam demonstrativno su napustile prezentaciju.

Predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković obećao je građanima pomoć GO Voždovac u odbrani njihovih prava i interesa. Predložio je da se za 7-10 dana u prostorijama MZ Jajinci održi sastanak sa građanima na kojem bi zainteresovani mogli da iznesu sve svoje primedbe.

Podelite vest: