„ŽIKINA ŠARENICA“ EMITOVANA SA AVALE

Omiljeno izletište svim ljubiteljima prirode – Avala, danas je bila medijski centar, a kako i ne bi kada se baš ispod njenog tornja emitovala poznata televizijska emisija „Žikina šarenica“. O svim lepotama ove planine, južno od Beograda, kao i njenom turizmu u emisiji su govorili ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ispred Gradske opštine Voždovac Vuk Mirčetić i direktor TOB-a Miodrag Popović.

„Pre samo par dana ovde smo otvorili novoizgrađeni sportsko-turistički kompleks na inicijativu predsednika Opštine Aleksandra Savića, a u realizaciji Ministarstva i Grada Beograda. Budući da je Avala značajna turistička destinacija izgradili smo nove sportske terene za košarku, odbojku i rukomet sa tribinama, teretanu na otvorenom, lift za osobe sa kolicima i dečiji park, a u podnožju Tornja  – suvenirnicu, kafe, etno galeriju, bankomat, blagajnu i dečiju igraonicu. Sa ovako kompletnim sadržajem turisti će moći da uživaju u svim prirodnim lepotama naše planine. Pored Avale, ponovo smo za posetioce otvorili Stepinu kuću i to zahvaljujući angažovanju člana Gradskog Veća Ivane Tomić. Imamo i druge brojne sadržaje i sve više ulažemo u podavalski deo naše teritorije koji je proteklih godina bio nepravedno zapostavljen“, rekao je Mirčetić.

Koreografijama iz ovoga kraja predstavilo se i Kulturno-umetničko društvo „Vojvoda Stepa“ iz Kumodraž sela. Inače, Avalski toranj je odmah po izgradnji 1965. godine postao simbol Beograda i posebno obeležje Voždovca.

Podelite vest: