„ЖИКИНА ШАРЕНИЦА“ ЕМИТОВАНА СА АВАЛЕ

Омиљено излетиште свим љубитељима природе – Авала, данас је била медијски центар, а како и не би када се баш испод њеног торња емитовала позната телевизијска емисија „Жикина шареница“. О свим лепотама ове планине, јужно од Београда, као и њеном туризму у емисији су говорили министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић, испред Градске општине Вождовац Вук Мирчетић и директор ТОБ-а Миодраг Поповић.

„Пре само пар дана овде смо отворили новоизграђени спортско-туристички комплекс на иницијативу председника Општине Александра Савића, а у реализацији Министарства и Града Београда. Будући да је Авала значајна туристичка дестинација изградили смо нове спортске терене за кошарку, одбојку и рукомет са трибинама, теретану на отвореном, лифт за особе са колицима и дечији парк, а у подножју Торња  – сувенирницу, кафе, етно галерију, банкомат, благајну и дечију играоницу. Са овако комплетним садржајем туристи ће моћи да уживају у свим природним лепотама наше планине. Поред Авале, поново смо за посетиоце отворили Степину кућу и то захваљујући ангажовању члана Градског Већа Иване Томић. Имамо и друге бројне садржаје и све више улажемо у подавалски део наше територије који је протеклих година био неправедно запостављен“, рекао је Мирчетић.

Кореографијама из овога краја представило се и Културно-уметничко друштво „Војвода Степа“ из Кумодраж села. Иначе, Авалски торањ је одмах по изградњи 1965. године постао симбoл Београда и посебно обележје Вождовца.

Поделите вест: