ЧЛАНОВИ УДРУЖЕЊА ЗА ЦЕЛИЈАКИЈУ НА БЕСПЛАТНОМ ИЗЛЕТУ ДО ФРУШКОГОРСКИХ МАНАСТИРА

Општина Вождовац је, у жељи да помогне Удружењу Србије за Целијакију и улепша свакодневницу њеним члановима, организовала бесплатан излет до фрушкогорских манастира за оболеле од ове болести. Председник Општине Александар Савић је изашао у сусрет молби чланова Удружења и између осталог им понудио излет до Фрушке горе, што су они пријатно изненађени, радо прихватили.

Испред Градске општине Вождовац осамдесет излетника је на пут испратио члан Већа Момир Ћировић, пожелевши им срећан пут, уз уверење да ће Општина наставити да им помаже кад год буде била у могућности.

Весна Павков, председник Удружења, у име свих који су кренули путем Фрушке горе, изразила је захвалност на овом лепом гесту руководства општине Вождовац, које је показало да има разумевања и за осетељиве категорије становништва.

Обишавши три фрушкогорска манастира и уживајући у пријатном дружењу уз ручак, чланови Удружења су са собом понели најлепше успомене са овог путовања.

Иначе,  Удружење Србије за Целијакију, чије седиште се налази на територији општине Вождовац, броји више хиљада особа свих узраста (oкo 1% популације) којима је дијагностикована целијакија – наследно аутоимуно обољење, у чијој основи је трајно, доживотно неподношење глутена – беланчевине пшенице, ражи и јечма. Поред њих, чланови су и њихове породице, стручњаци и други заинтересовани за безглутенску исхрану.

Поделите вест: