ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ТРАНЗИТНОГ ЦЕВОВОДА НА КРАГУЈЕВАЧКОМ ПУТУ ОМОГУЋИЋЕ ДА ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЦЕО РИПАЊ ДОБИЈЕ ВОДУ

Председник Привременог органа општине Вождовац Александар Савић, заједно са градским менаџером Гораном Весићем, обишао је данас почетак радова на изградњи транзитног цевовода у вождовачком насељу Рипањ. Изградња водовода је предуслов за наставак реализације дистрибутивне водоводне мреже за југоисточни део овог насеља.

Према речима Горана Весића, инвестиција je вредна 70 милиона динара, a на транзитни цевовод моћи ће да се повежу становници делова Рипња којима је већ изведена секундарна мрежа, као и становници дуж Крагујевачког пута.

„У оквиру пројекта Града Београда да  у наредних десет година свака кућа има прикључак на воду и канализацију, данас су почели радови на изградњи водоводно-дистрибутивне мреже на Крагујевачком путу у дужини од осам километара, од Брђанске улице у Рипњу до Пута за Павићевац на Крагујевачком (Авалском) путу, чиме ће се затворити круг око Рипња и обезбедити услови за иградњу секундарне водоводне мреже“ – најавио је Весић, као и даља улагања у мрежу подавалских насеља, као што је изградња водовода између Ресника и црпне станице у Рипњу, уз изградњу још једног резервоара. Такође је истакао да ће насеље Зуце бити прикључено на нови магистрални водовод Макиш–Младеновац, чиме ће се обезбедити додатна количина пијаће воде за подавалска насеља.

Председник Александар Савић најавио је завршетак овог пројекта до краја септембра, а да ће до краја године цео Рипањ добити прикључак на градску воду.

 „Ми смо још пре две године истакли да је наш циљ да, заједно са Градом Београдом, за цео Рипањ обезбедимо водоводну мрежу и путну инфраструктуру. До сада смо урадили око 50 километара водоводне мреже, а пре два дана завршени су радови у дужини од 8 километара на Тимочком путу, чиме су се стекли услови да грађани могу да разведу своју секундарну мрежу. Овај транзитни вод од 8 километара помоћи ће да се споји црпна станица Драженовац са црпном станицом Шупља стена, чиме ће се направити један водопрстен око целог Рипња, што ће омогућити да се уради секундарна мрежа за сваку улицу. Као што смо и обећали, овим радовима до краја године цео Рипањ ћемо обезбедити са пијаћом водом, што све претходне власти нису урадиле за двадесет година уназад.“ – рекао је Савић. Он је додао да 50 одсто становника овог насеља већ има прикључак, као и да су у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу већ припремљени пројекти за 35 километара секундарне водоводне мреже.

Почетку радова присуствовао је и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић.

Поделите вест: