ИЗРАЕЛСКА КОМПАНИЈА ИНВЕСТИРА НА ВОЖДОВЦУ

Представнике инвеститора израелских фирми Централ гарден и Direct Capistal“- господина Гила Декела, Гаја Дворина и Мину Калезић, данас је угостио председник Привременог органа општине Вождовац Александар Савић.

Гости из Израела представили су председнику Савићу тим који ће градити велики пројекат на локацији Новог Дома, појединости самог пројекта и обим инвестиција. Они су се интересовали на који начин ГО Вождовац као управни орган може олакшати почетак и развој овог пројекта.

Алексанадар Савић је примивши делегацију из Израела изразио велико поштовање према израелском народу, који за српски народ веже слична историја и судбина страдања у претходним годинама. Задовољан сам што ћете инвестирати на нашој општини. То је наставак инвестирања на Вождовцу, после компаније ИКЕА, за коју смо недавно положили камен темељац. Све добре људе из света желимо да дочекамо као добри домаћини и да им омогућимо да средства која желе да уложе у нашу општину, могу да пласирају са што мање административних процедура. Када је у питању изградња стамбених или комерцијалних зграда, ми смо једна од ретких београдских општина која је извршила попис и има евиденцију своје јавне имовине, тако да можемо да презентујемо инвеститорима са чим располажемо“ – објаснио је Савић. Од председника су гости добили уверење да ће имати ефикасан пут кроз бирократију, јер су овакви пројекти важни за Србију.

Господин Гил Декел је захвалио на топлом пријему и објаснио да  инвестиција „Нови дом пројект“, вредна 150 милиона долара, подразумева стамбени комплекс од 800 станова у Улици војводе Степе на Вождовцу. „Јако нам је драго што имамо прилику да улажемо у вашу општину. Верујемо да ће сам развој трајати више година, што је далек пут и требаће нам ваша подршка да што брже и лакше изведемо цео процес“ – навео је Декел.

Господин Гај Дворин рекао је да једино Србију сматра као други дом и осећа повезаност са српским народом, јер су као народи слични. „Желим да останем овде и даље да улажем и да направимо бољу будућност“ – рекао је он.

Састанку, на коме је било речи о начину реализовања будућих инвестиција ове компаније на Вождовцу, присуствовали су и помоћник председника Миљан Шишовић и заменик јавног правобраниоца Марија Телебак.

Поделите вест: