RADOVI NA SANACIJI OSNOVNIH ŠKOLA PODAVALSKOG DELA VOŽDOVCA PRIVODE SE KRAJU

Radove koji se izvode na sanaciji zgrade izdvojenog odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ u Prnjavoru  i u OŠ „ Vasa Čarapić“ u Pinosavi obišao je član Veća zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović.

Neuslovna škola u Prnjavoru sa lošim temeljom bila je velika opasnost za boravak dece,  koju su pre dvanaest godina  renovirali predstavnici bivših vlasti, ne otklonivši probleme vezane za stabilnost objekta, te je projekat sanacije ove škole morao biti izmenjen, što je dodatno produžilo vreme građevinskih radova.

Da bi obezbedili deci iz OŠ „Vuk Karadžić“ brži i lakši put do matične škole u Ripnju, Opština je obezbedila dva mini busa za prevoz dece dok se ne završi sanacija škole koju pohađaju.

Osnovna škola „Vuk karadžić“ u Prnjavoru sazidana je 1950. godine prošlog veka, a pohađaju je školarci od prvog do četvrtog razreda.

U OŠ „Vasa Čarapić“ u toku su radovi na postavljanju parketa u fiskulturnoj sali koji će već sledeće nedelje biti gotovi. Usled velikih padavina, parket u ovoj sali bio je totalno uništen, te se pristupilo radovima na hidroizolaciji, potom je urađena košuljica i sada su radovi u završnoj fazi. Kako bi obezbedili osnovcima nesmetanu nastavu fizičkog vaspitanja, Opština je izdvojila sredstva za obnovu ove sale, kao i sredstva za popravku krova na ovoj školi.

Ovom prilikom Stojanović je rekao da je prioritet Opštine bezbednost dece, te da će se nakon ovih radova deci obezbediti bolji i prijatniji uslovi za boravak u ovim školskim objektima. „Naš cilj je da obezbedimo jednake uslove za školovanje dece na Voždovcu,  od Ripnja do Autokomande” – istakao je Stojanović.

Podelite vest: