РАДОВИ НА САНАЦИЈИ ОСНОВНИХ ШКОЛА ПОДАВАЛСКОГ ДЕЛА ВОЖДОВЦА ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ

Радове који се изводе на санацији зграде издвојеног одељења ОШ „Вук Караџић“ у Прњавору  и у ОШ „ Васа Чарапић“ у Пиносави обишао је члан Већа задужен за школске и предшколске установе Милош Стојановић.

Неусловна школа у Прњавору са лошим темељом била је велика опасност за боравак деце,  коју су пре дванаест година  реновирали представници бивших власти, не отклонивши проблеме везане за стабилност објекта, те је пројекат санације ове школе морао бити измењен, што је додатно продужило време грађевинских радова.

Да би обезбедили деци из ОШ „Вук Караџић“ бржи и лакши пут до матичне школе у Рипњу, Општина је обезбедила два мини буса за превоз деце док се не заврши санација школе коју похађају.

Основна школа „Вук караџић“ у Прњавору сазидана је 1950. године прошлог века, а похађају је школарци од првог до четвртог разреда.

У ОШ „Васа Чарапић“ у току су радови на постављању паркета у фискултурној сали који ће већ следеће недеље бити готови. Услед великих падавина, паркет у овој сали био је тотално уништен, те се приступило радовима на хидроизолацији, потом је урађена кошуљица и сада су радови у завршној фази. Како би обезбедили основцима несметану наставу физичког васпитања, Општина је издвојила средства за обнову ове сале, као и средства за поправку крова на овој школи.

Овом приликом Стојановић је рекао да је приоритет Општине безбедност деце, те да ће се након ових радова деци обезбедити бољи и пријатнији услови за боравак у овим школским објектима. „Наш циљ је да обезбедимо једнаке услове за школовање деце на Вождовцу,  од Рипња до Аутокоманде” – истакао је Стојановић.

Поделите вест: