OTVORENA HUMANITARNO-PRODAJNA IZLOŽBA BRANKE VESELINOVIĆ

Humanitarno-prodajna izložba dela zaostavštine iz Fonda Branke i Mlađe Veselinović, uz stihove o dobroti i praštanju, svečano je otvorena u sali Gradske opštine Voždovac.

Novac od prodaje knjiga, crteža, slika i drugih predmeta u vlasništvu dramske umetnice i počasnog ambasadora UNICEF-a, biće od pomoći deci sa invaliditetom ili bez roditelja, da bar na trenutak zaborave svoje teško odrastanje.

Posetioci izložbe, ljubitelji pisane reči i đaci OŠ „Janko Veselinović“, imali su priliku da razgledaju slike i predmete iz raznih krajeva sveta koje je Branka tokom svoje dugogodišnje karijere obišla.

„Imam tu čast da kao dramska umetnica budem danas sa vama. Jako sam srećna ako možemo na bilo koji način da pomognemo drugima jer dobrotu treba nesebično deliti“ poručila je dobitnica mnogih plaketa, nagrada i priznanja Branka Veselinović. Ona se posebno zahvalila organizatoru izložbe opštini Voždovac na uloženom trudu i razumevanju.

Član Veća opštine Ana Ćirić, zahvalila se svima koji su danas došli i svojim prisustvom podržali ovu akciju. GO Voždovac podržava aktivnosti humanog karaktera i to će činiti i u budućnosti.

Gost izložbe bio je poznati dečji pesnik Ljubivoje Ršumović koji smatra da pored dobrote i ljubavi, gospođa Branka poseduje još jednu vrlinu – praštanje.

Svi ljudi dobre volje i poštovaoci dela Branke Veselinović mogu posetiti izložbu i u naredna dva dana i tako pomoći deci kojima je naša pomoć preko potrebna.

Podelite vest: