„OSMEHNI SE ZDRAVO” NA VOŽDOVCU

Dom zdravlja „Voždovac“, uz podršku Gradske opštine Voždovac, kao i svake godine priključuje se obeležavanju Nacionalne Nedelje zdravlja usta i zuba, koju od 18. do 24. maja pod sloganom „Osmehni se zdravo“, sprovode Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Stomatološki fakultet u Beogradu, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

I ove godine je raspisan konkurs za decu predškolskog uzrasta, učenike osnovnih i srednjih škola za likovne i literarne radove na temu „Osmehni se zdravo“.

Povodom XXV Nedelje zdravlja usta i zuba, 21. maja 2015. godine u zgradi opštine Voždovac, održana je priredba za decu koja su učestvovala na konkursu na temu značaja pravilne higijene i ishrane za zdravlje usta i zuba.

Brojne mališane i njihove roditelje, pozdravili su Marko Sarić, zamenik predsednika opštine Voždovac, kao i dr Nada Jovanović Vasiljević, direktorka Doma zdravlja „Voždovac“, koji su ih podsetili na značaj očuvanja zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja.

Mališani iz voždovačkih vrtića priredili su recitatorski program, učenici muzičkih škola izveli nekoliko muzičkih numera, a najmlađe Voždovčane svojim mađioničarskim trikovima zabavio je Igor mađioničar, koji je izazvao smeh i veliki aplauz svih prisutnih.

Najuspešniji radovi na kraju su nagrađeni diplomama i poklonima.

Podelite vest: