USVOJEN PREDLOG ODLUKE O BUDžETU GO VOŽDOVAC ZA 2015.

Skupstina3Na desetoj sednici SO Voždovac, koja je održana u utorak, 30. decembra 2014. godine, Skupština je usvojila predlog Odluke o budžetu gradske opštine Voždovac za 2015. godinu utvrđen od strane Veća gradske opštine Voždovac na sednici održanoj 24.12.2014. godine. Prethodno je Jelisavka Đurašinović, rukovodilac Odeljenja za finansije, privredu, društvene delatnosti i planiranje u ime predlagača detaljnije upoznala prisutne odbornike sa predlogom budžeta za narednu godinu.

Skupština gradske opštine Voždovac izabrala je za zaštitnika građana Vesnu Gojković, koja je u prethodnom mandatu od pet godina obavljala ovu funkciju, a za novog zamenika zaštitnika građana Mašu Marjanović.

Odbornici su usvojili Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije na teritoriji gradske opštine Voždovac za 2014. godinu i doneli Plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2015. godinu, koji sadrži planirane aktivnosti, nosioce ovih aktivnosti, rokove i organe sa kojima se sarađuje u cilju realizacije zacrtanih aktivnosti.

Kao poslednju tačku dnevnog reda Skupština je izglasala Predlog mišljenja na Nacrt plana detaljne regulacije naselja Banjica – II faza. Posle javne prezentacije Plana održane 11.12.2014. godine u prostorijama Opštine, uzete su u obzir iznete primedbe građana. Stoga je Skupština podržala inicijativu građana ovog područja da se pronađe prihvatljivije rešenje za trasu servisne saobraćajnice 1- Borska zbog rušenja postojećih stambenih objekata. Takođe je predložila da se uvaže primedbe građana i da se uticajna zona poslovanja Meser Tehnogasa proceni kroz saradnju sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine uz poštovanje prava i interesa građana, kao i da se preispita regulacija Banjičkog i Kaljavog potoka u obuhvatu plana kao i pratećih javnih zelenih površina u odnosu na postojeće stambene objekte.

Podelite vest: