УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГО ВОЖДОВАЦ ЗА 2015.

Skupstina3На десетој седници СО Вождовац, која је одржана у уторак, 30. децембра 2014. године, Скупштина је усвојила предлог Одлуке о буџету градске општине Вождовац за 2015. годину утврђен од стране Већа градске општине Вождовац на седници одржаној 24.12.2014. године. Претходно је Јелисавка Ђурашиновић, руководилац Одељења за финансије, привреду, друштвене делатности и планирање у име предлагача детаљније упознала присутне одборнике са предлогом буџета за наредну годину.

Скупштина градске општине Вождовац изабрала је за заштитника грађана Весну Гојковић, која је у претходном мандату од пет година обављала ову функцију, а за новог заменика заштитника грађана Машу Марјановић.

Одборници су усвојили Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације на територији градске општине Вождовац за 2014. годину и донели План рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2015. годину, који садржи планиране активности, носиоце ових активности, рокове и органе са којима се сарађује у циљу реализације зацртаних активности.

Као последњу тачку дневног реда Скупштина је изгласала Предлог мишљења на Нацрт плана детаљне регулације насеља Бањица – II фаза. После јавне презентације Плана одржане 11.12.2014. године у просторијама Општине, узете су у обзир изнете примедбе грађана. Стога је Скупштина подржала иницијативу грађана овог подручја да се пронађе прихватљивије решење за трасу сервисне саобраћајнице 1- Борска због рушења постојећих стамбених објеката. Такође је предложила да се уваже примедбе грађана и да се утицајна зона пословања Месер Техногаса процени кроз сарадњу са Секретаријатом за заштиту животне средине уз поштовање права и интереса грађана, као и да се преиспита регулација Бањичког и Каљавог потока у обухвату плана као и пратећих јавних зелених површина у односу на постојеће стамбене објекте.

Поделите вест: