TRIBINA MUP-A O BEZBEDNOJ PROSLAVI MATURE ODRŽANA U OPŠTINI VOŽDOVAC

Voždovački maturanti, učenici četvrtih razreda srednjih škola i gimnazija prisustvovali su danas predavanju „Matura 2024“ na kojem se razgovaralo o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornom ponašanju na proslavi maturskih večeri koje će u narednom periodu biti održavane u Beogradu.

U organizaciji MUP-a Srbije, Policijske stanice Voždovac i Opštine Voždovac maturantima su između ostalog predstavljene zakonske i zdravstvene posledice rizičnog ponašanja među kojima sje naglašeno da:

  • Upotreba pirotehničkih sredstava je zabranjena, a opekotine i rane nastale paljenjem baklji i petardi mogu biti neprocenjive.
  • Za prodaju odnosno stavljanje u promet opojnih droga predviđena je kazna zatvora od 3-12 godina, za neovlašćeno držanje droga postoji „nulta tolerancija“, a konzumiranje supstanci koje izazivaju bolesti zavisnosti smanjuje moć rasuđivanja, pravovremene reakcije i funkcionalnost.
  • Na bezbednost učesnika u saobraćaju utiče pre svega poštovanje pravila- upotreba sigurnosnog pojasa, prilagođena brzina, upotreba zaštitne opreme pri vožnji motora i motorcikala, a posebno su naglašene posledice vožnje pod dejstvom alkohola i opojnih droga.

Na kraju tribine kojoj su prisustvovali član Veća Opštine zadužen za školstvo Ljubiša Pejičić i rukovodilac aktiva direktora srednjih škola na Voždovcu Nenad Todorović, organizovan je kviz na temu saobraćajnih pravila, a zbog nerešenog rezultata svi učesnici su osvojili besplatne ulaznice za Avalski toranj.

Podelite vest: