ТРИБИНА МУП-А О БЕЗБЕДНОЈ ПРОСЛАВИ МАТУРЕ ОДРЖАНА У ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

Вождовачки матуранти, ученици четвртих разреда средњих школа и гимназија присуствовали су данас предавању „Матура 2024“ на којем се разговарало о безбедном понашању у саобраћају и одговорном понашању на прослави матурских вечери које ће у наредном периоду бити одржаване у Београду.

У организацији МУП-а Србије, Полицијске станице Вождовац и Општине Вождовац матурантима су између осталог представљене законске и здравствене последице ризичног понашања међу којима сје наглашено да:

  • Употреба пиротехничких средстава је забрањена, а опекотине и ране настале паљењем бакљи и петарди могу бити непроцењиве.
  • За продају односно стављање у промет опојних дрога предвиђена је казна затвора од 3-12 година, за неовлашћено држање дрога постоји „нулта толеранција“, а конзумирање супстанци које изазивају болести зависности смањује моћ расуђивања, правовремене реакције и функционалност.
  • На безбедност учесника у саобраћају утиче пре свега поштовање правила- употреба сигурносног појаса, прилагођена брзина, употреба заштитне опреме при вожњи мотора и моторцикала, а посебно су наглашене последице вожње под дејством алкохола и опојних дрога.

На крају трибине којој су присуствовали члан Већа Општине задужен за школство Љубиша Пејичић и руководилац актива директора средњих школа на Вождовцу Ненад Тодоровић, организован је квиз на тему саобраћајних правила, а због нерешеног резултата сви учесници су освојили бесплатне улазнице за Авалски торањ.

Поделите вест: