Конкурс за упис деце у предшколске установе Града Београда

Овогодишњи конкурс за упис деце у београдске предшколске установе биће расписан 8. априла и трајаће до 17. маја, најавила је градска секретарка за образовање и дечју заштиту Александра Чамагић.

– Последње припреме за конкурс су у току. Родитељи ће имати довољно времена да конкуришу за место у вртићу. Као и претходних неколико година, захтеви за упис подносиће се електронски, путем услуге „еВртић” на порталу еУправе. Очекујем да све протекне у најбољем реду. Oво је најједноставнији начин и сва потребна документација прибавља се по службеној дужности, тако да нема потребе да родитељи одлазе у установе – рекла је Чамагићева.

Она је прецизирала да ће прелиминарне листе уписане деце бити објављене 10. јуна, после чега ће уследити рок за жалбе, који ће трајати до 19. јуна.

Динамика конкурса предвиђа да уписне комисије разматрају жалбе родитеља од 20. до 28. јуна, док ће коначне листе уписане деце бити објављене почетком јула.

Према речима градске секретарке, на територији града Београда у току је изградња неколико нових објеката, тако да ће се и током године отварати нова места. Повећање капацитета очекује се у току лета након што анализе долазности покажу где је могуће одобрити више слободних места, односно колико будућих школараца напушта вртиће.

– Оно што је битно, а што се често сметне с ума јесте то да је за вртиће могуће конкурисати током целе године, не само за време конкурса. Конкурс је родитељима битан једино због чињенице да су тада најпрецизније информације о слободним местима, с обзиром на то да је чланом 28. Закона о предшколском васпитању и образовању регулисано да радна година почиње 1. септембра – закључила је секретарка за образовање и дечју заштиту.

Информације о упису у вртић ПУ “Чика Јова Змај” на Вождовцу.

Поделите вест: