4. februar – Svetski dan borbe protiv raka

Svetska zdravstvena organizacija i Međunarodno udruženje za borbu protiv raka već tradicionalno obeležavaju Svetski dan borbe protiv raka svakog 4. februara.
„Close the Care Gap / Together, we challenge those in power “ – slogan je treće godine nove kampanje koja je pokrenuta 2022. godine, a sa ciljem daljeg usmeravanja akcije u ovom polju, kao i produžetka započetih aktivnosti iz prethodne dve godine.
U organizaciji Službe za polivalentnu patronažu 05. februara 2024. godine od 7:30 do 10:00 časova, u “Kutku zdravlja” (Ulica Ustanička 16, u holu kod laboratorije) i u istom terminu ,,Kutak zdravlja 2“ (Ulica Bulevar Oslobođenja 86 a, ambulanta Jajinci) i kroz rad u porodicama biće pružene sledeće usluge/sadržaji:
Savetovanje o primeni intervencija u životnom stilu: prestanak pušenja, ograničavanje konzumiranja alkohola, izbegavanje suvišnog izlaganja suncu, zadržavanje prosečne težine, konzumiranjem zdrave hrane, vežbanje, kao i zaštitom od infekcija koje se mogu razviti u rak. Podizanje svesti građana o značaju preventivnih pregleda, ranog otkrivanja bolesti čiji se ishod može poboljšati adekvatnim lečenjem, negom i rehabilitacijom uz odgovarajuće zbrinjavanje.

Podelite vest: