4. фебруар – Светски дан борбе против рака

Светска здравствена организација и Међународно удружење за борбу против рака већ традиционално обележавају Светски дан борбе против рака сваког 4. фебруара.
„Close the Care Gap / Together, we challenge those in power “ – слоган је треће године нове кампање која је покренута 2022. године, а са циљем даљег усмеравања акције у овом пољу, као и продужетка започетих активности из претходне две године.
У организацији Службе за поливалентну патронажу 05. фебруара 2024. године од 7:30 до 10:00 часова, у “Кутку здравља” (Улица Устаничка 16, у холу код лабораторије) и у истом термину ,,Кутак здравља 2“ (Улица Булевар Ослобођења 86 а, амбуланта Јајинци) и кроз рад у породицама биће пружене следеће услуге/садржаји:
Саветовање о примени интервенција у животном стилу: престанак пушења, ограничавање конзумирања алкохола, избегавање сувишног излагања сунцу, задржавање просечне тежине, конзумирањем здраве хране, вежбање, као и заштитом од инфекција које се могу развити у рак. Подизање свести грађана о значају превентивних прегледа, раног откривања болести чији се исход може побољшати адекватним лечењем, негом и рехабилитацијом уз одговарајуће збрињавање.

Поделите вест: