ОДБОРНИЦИ УСВОЈИЛИ ИЗВЕШТАЈЕ О РАДУ ОПШТИНСКИХ ОРГАНА ЗА 2023. ГОДИНУ

Одборници Скупштине општине Вождовац  усвојили су, на данас одржаној седници, предлог председнице Општине и за нову чланицу Већа изабрали Снежану Петронијевић.

Председница Општине Ивана Томић Илић је подносећи годишњи извештај о раду напоменула да руководство ради све што је могуће да реализује планиране пројекте, с обзиром на то да је буџет последње три године знатно умањен због наплата судских пресуда за поступке од пре 20 и више година.

„Наша врата су сваког понедељка отворена за грађане, без најаве или заказивања, свако може да дође да изнесе свој проблем, а ми ћемо учинити све да помогнемо“, рекла је председница Општине.

Она је истакла да ће следеће седмице започети гасификација базена на Бањици како би се након година неулагања поново оспособили и били у функцији за све Вождовчане.

На седници Скупштине већином гласова вождовачких одборника усвојени су извештај раду председника Општине, Већа, Управе који је поднео начелник Марко Денчић, као и Штаба за ванредне ситуације и локаног омбудсмана за претходну годину.

Дата је сагласност на програме пословања Установа ГО Вождовац и ЈП „Пословни центар- Вождовац“ за 2024. годину и донето је решење о именовању Управног и Надзорног одбора Установе културе и образовања „Народни универзитет Светозар Марковић“, Управног одбора УВЦ „Шумице“ као и решење о избору савета месних заједница „Рипањ“ и „Раковица село“.

Поделите вест: