ODBORNICI USVOJILI IZVEŠTAJE O RADU OPŠTINSKIH ORGANA ZA 2023. GODINU

Odbornici Skupštine opštine Voždovac  usvojili su, na danas održanoj sednici, predlog predsednice Opštine i za novu članicu Veća izabrali Snežanu Petronijević.

Predsednica Opštine Ivana Tomić Ilić je podnoseći godišnji izveštaj o radu napomenula da rukovodstvo radi sve što je moguće da realizuje planirane projekte, s obzirom na to da je budžet poslednje tri godine znatno umanjen zbog naplata sudskih presuda za postupke od pre 20 i više godina.

„Naša vrata su svakog ponedeljka otvorena za građane, bez najave ili zakazivanja, svako može da dođe da iznese svoj problem, a mi ćemo učiniti sve da pomognemo“, rekla je predsednica Opštine.

Ona je istakla da će sledeće sedmice započeti gasifikacija bazena na Banjici kako bi se nakon godina neulaganja ponovo osposobili i bili u funkciji za sve Voždovčane.

Na sednici Skupštine većinom glasova voždovačkih odbornika usvojeni su izveštaj radu predsednika Opštine, Veća, Uprave koji je podneo načelnik Marko Denčić, kao i Štaba za vanredne situacije i lokanog ombudsmana za prethodnu godinu.

Data je saglasnost na programe poslovanja Ustanova GO Voždovac i JP „Poslovni centar- Voždovac“ za 2024. godinu i doneto je rešenje o imenovanju Upravnog i Nadzornog odbora Ustanove kulture i obrazovanja „Narodni univerzitet Svetozar Marković“, Upravnog odbora UVC „Šumice“ kao i rešenje o izboru saveta mesnih zajednica „Ripanj“ i „Rakovica selo“.

Podelite vest: