АКЦИЈА „НА КОЊСКИМ ЛЕЂИМА ДО ЗДРАВОГ РАЗВОЈА“

Општина Вождовац и Спортски савез Вождовац у сарадњи са Коњичким клубом „Александар“ из Пиносаве и ове године организује програм у оквиру којег се користи интеракција са коњима као основа за рад са децом и особама са сметњама у развоју и без њих, укључујући и децу и особе са физичким конгитивним и емоционалним тешкоћама.

Бесплатна акција „НА КОЊСКИМ ЛЕЂИМА ДО ЗДРАВОГ РАЗВОЈА“ намењена деци са сметњама у развоју, као вид терапије и рехабилитације почиње у уторак,16. маја 2023. године, а активности у које су укључени тренери Клуба „Алекандар“, дефектолог и асистен одвијаће се сваког уторка и петка.

Терапија уз помоћ коња се користи за терапију особа са неуролошким сметњама или болестима као што су церебрална парализа, немогућност ходања или проблем са одржавањем равнотеже, као и у третману аутизма, поремећаја у понашању или психијатријских обољења. Оваква терапија побољшава ефекте метода лечења традиционалне медицине, побољшава емотивно стање и квалитет живота особа са сметњама у развоју.

Позивамо све заинтересоване да се пријаве на телефон 063/401-414, Коњички клубу „Александар“, Улица 3. нова број 87, у Пиносави.

Поделите вест: