ОШ „ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ“ ОБЕЛЕЖИЛА СВЕТСКИ ДАН ШУМА У БАЈФОРДОВОЈ ШУМИ

Ученици Основне школе „Филип Филиповић“ на креативан и занимљив начин обележили су Светски дан шума под слоганом „Шума блиста, шума пева…“ у непосредној близини своје школе, у шуми која је добила назив по Тимотију Бајфорду. Циљ акције је подизање свести код ученика о очувању природне средине, тачније Бањичке шуме која је заштићени споменик природе и која се сврстава се у заштићено подручје треће категорије.

Чланица Већа ГО Вождовац задужена за школство Бојана Јакшић, члан Већа задужен за екологију Драган Рајић и председник Месне заједнице „Горњи Вождовац“ Никола Максимовић придружили су се ученицима у данашњим активностима и истакли важност неговања природе, али и неговања вождовачког блага, а једно од њих је и Бајфордова шума, дом за око 70 врста птица.

Ова активност део је пројекта „Квалитетно образовање за све“ којим се негује сарадња, одговорност, критичко и аналитичко мишљење и емпатија. Кроз данашњу активност ученика обједињене су све 4 компетенције. Ова активност се базира на оријентирингу  и чишћењу Бањичке шуме, а тако се развија спортски дух и едукација . Ученици од трећег до седмог разреда били су подељени у 12 тимова, а сваки тим имао је назив птице која ту станује. Победнички тим освојио је награде.

Данашњи догађај реализовала је ОШ „Филип Филиповић“ у сарадњи са школским одбором, Општином Вождовац, професорима и студентима ДИФ-а и Факултета за физичку културу и менаџмент у спорту Сингидунум, Спортско удружење „Истраживач“, ЈКП „Зеленило-Београд“ и родитељима ученика.

Поделите вест: