У ДЗ „ВОЖДОВАЦ“ СНИМАЊЕ ПАЦИЈЕНТКИЊА НА НОВОМ ДИГИТАЛНОМ МАМОГРАФУ ПОСЛЕДЊЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

У Дому здравља „Вождовац“ можете обавити превентивне прегледе који подразумевају снимање пацијенткиња на новом дигиталном мамографу последње генерације, а у оквиру опортуног скрининга. У недељи Националног дана борбе против рака дојке који се обележава од 20. до 26. марта, ДЗ “Вождовац” у организацији Тима за координацију програма организованог скрининга, Градског завода за јавно здравље Београд, спроводи превентивне прегледе који су итекако важни за здравље пацијената.

Директорка ДЗ „Вождовац“ Невенка Величковић и чланица Већа ГО Вождовац Бојана Јакшић истакле су у разговору значај новог мамографа за Вождовчанке, али и значај превентивних прегледа који могу спасити живот. Мамографију могу заказивати само жене старости од 45. до 69. година живота, као и жене после 40. године живота, које у својој породичној анамнези имају блиску сродницу оболелу и лечену од рака дојке.

Заказивање се врши на број телефона 011/308-0561 у току сваког радног дана у периоду од 12:30 до 18:00 часова, а све у складу са могућностима одељења рендген и УЗ дијагностике, уз строго придржавање Закона о заштити од јонизујућег зрачења, а све у сврху безбедности како наших суграђанки, тако и запослених на Ро одељењу.

Поделите вест: