ПРЕПУН ПОСЕТИЛАЦА ВОЖДОВАЧКИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА – ПУТОКАЗ НА ВОЖДОВЦУ

Свршени основци пред којима је одлука коју средњу школу уписати, данас су на, сада већ традиционалном Сајму образовања – Путоказ који се одржао у „Шумицама“ имали прилику да се упознају са радом средњих београдских школа. Овај сајам организовала је Градска општина Вождовац у жељи да олакша избор и тако помогне ученицима да се определе за средњу школу која ће им пружити најбоље образовање. Преко 40 средњих школа са територије Београда представило се посетиоцима својим програмом, радом и информацијама шта их чека у школи и шта ће моћи да раде када је заврше.

Сајам је отворила чланица Већа Градске општине Вождовац задужена за школство Бојана Јакшић.

„Поштовани матуранти, уважени директори школа, наставници и родитељи, како одабрати одговарајућу школи најчешће је питање које постављају матуранти на крају основне школе. Важно је да вам будућа средња школа обезбеди добру основу за рад или наставак школовања. Данас, на нашем сајму имате прилику да се упознате са радом гимназија, стручних и уметничких школа. У име председнице Општине Вождовац Иване Томић Илић, и у своје лично име желим вам пуно успеха у даљем школовању“, рекла чланица Већа Бојана Јакшић.

Присутним ученицима пожелео је срећу у одабиру школа и руководилац актива директора средњих школа на Вождовцу Ненад Тодоровић, директор Геолошке и хидрометеоролошке школе „Милутин Миланковић“.

Посетиоцима су се балетском игром представиле ученице средње балетске школе „Лујо Давичо“.  Бројни посетиоци кренули су у обилазак средњих школа које су се потрудиле да флајерима и другим промо материјалима представе своје школе.

Сајам је био прилика и да се ученици пријаве за бесплатне онлајн часове припреме за полагање завршног испита које организују Општина Вождовац и Установа културе и образовања „Народни универзитет Светозар Марковић“. Захваљујемо компанији Књаз Милош на подршци.

Поделите вест: