УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ ПОЛАЗНИЦИМА ОБУКЕ „ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА“

Уручењем сертификата данас је завршена дводневна обука за незапослене „Пут до успешног предузетника“ коју је организовала вождовачка филијала Националне службе за запошљавање, у сарадњи са Градском општином Вождовац.

Сертификате су уручили члан Већа Општине Милан Мратинковић, који је своје позитивно предузетничко искуство поделио са полазницима обуке и пожелео им успех у самосталном раду и помоћник председника Општине Вождовац Милијан Андрић.

Присутнима се обратио и  члана градског Већа Вук Мирчетић према чијим речима,Вождовац годинама у назад може да се похвали добрим резултатима који показују да се незапосленост смањује.

Руководилац Националне службе за запошљавање- Вождовац Жељка Зеленовић Вуковић се захвалила Општини на одличној дугогодишњој сарадњи  и позвала присутне да дођу у филијалу НСЗ и изнесу своје утиске, предлоге и сугестије.

Током oбуке полазници су се информисали о државним субвенцијама за покретање сопственог бизниса и самозапошљавање, са посебним акцентом на изради пословног плана. Циљ обуке је да полазници провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике предузетништва и информишу се о поступку регистрације фирме и актуелним законским прописима. Са добијеним сертификатом полазници, као будући предузетници, стичу услов за бесповратна средстава за самозапошљавање код НСЗ.

Поделите вест: