ОДРЖАНА ТРИБИНА „ПОМОЋ У ПРИКУПЉАЊУ НЕОПХОДНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ НА КОНКУРСИМА ЗА ДОБИЈАЊЕ СУБВЕНЦИЈЕ ИЗ ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДНЕ МЕХАНИЗАЦИЈЕ“ У МЗ СЕЛО РАКОВИЦА

У Месној заједници Село Раковица одржана је јавна трибина „Помоћ у прикупљању неопходне документације за учествовање на конкурсима за добијање субвенције из области пољопривредне механизације“ на којој је присуствовао велики број грађана и на којој су пољопривредници имали могућност да се пријаве и региструју на е-аграр.

Окупљенима су све информације о подстицајним средствима у пољопривреди пружили секретар Секретаријата за пољопривреду Саво Павичић, начелник Одељења за подстицаје Младен Цоларић, саветник у Одељењу за подстицаје Марко Цвикић, директорка ПССС Милица Јанковић и члан Већа Општине Вождовац Драган Животић.

„Град Београд је препознао пољопривреду као стратешку страну и ове године је издвојио за подстицаје у пољопривреди средства у износу од 450.600.500,00 динара. Прошле године је средства добило 640 корисника, ове године преко 1000 корисника. Вождовац је прошле године има 28 корисника. Овај крај има потенцијал, а људи који су регистровани само треба да се пријаве и предност имају они који нису били корисници ових средстава до сада. Ми смо ове године издвојили бесповратна подстицајна средства за набавку трактора који су произведени или склапани у Републици Србији снаге до 60kW у износу од 150.000.000,00 динара, за пољопривредне прикључне машине издвојили смо 120.600.500,00 динара. Највише је регистрованих пчелара на општини Вождовац тако да смо ове године за пчеларску опрему издвојили 45.000.000,00 динара”, рекао је секретар Павичић.

„Ми смо овде на Вождовцу где су пчелари доминантни, и као што је рекао секретар Павичић издвојено је десет милиона динара више ове године уз стандардну опрему коју смо до сада давали, а Вождовац је за ових осам година скоро 1.000 кошница од града Београда, додали смо још и пратећу пчеларску опрему“ рекао је Цоларић.

Буџетом града Београда у 2023. години бесповратна средства су издвојена и за опрему за воћарску производњу, повртарску производњу на отвореном и у заштићеном простору и ратарску производњу – износ од 70.000.000,00 динара, као и за квалитетна грла стоке – јуница, оваца и коза, опреме за сточарску производњу и опреме за прераду млека на газдинству – износ од 65.000.000,00 динара.

Наредну трибину са истом темом Општина Вождовац организује 23. фебруара 2023. године у 17:00 часова у Месној заједници Рипањ (Ерчанска 10).

Поделите вест: