ОД 1.СЕПТЕМБРА 2023.ГОДИНЕ БЕСПЛАТНИ ВРТИЋИ И УЏБЕНИЦИ ЗА ОСНОВНУ И СРЕДЊУ ШКОЛУ ЗА СВУ ДЕЦУ У БЕОГРАДУ

Од 1. септембра 2023. године похађање државних и приватних вртића за сву децу у Београду биће бесплатно, а сви ученици основних и средњих престоничких школа бесплатно ће добити нове уџбенике.

– Добром рационализацијом буџетских средства, добром организацијом и постављањем политичких приоритета омогућили смо Београђанима бесплатне вртиће, уџбенике за основце и средњошколце, као и све друге социјалне услуге које су се досад плаћале – од персоналних асистената, па до дневног боравка за децу и младе ометене у развоју. Такође и многе друге погодности које ће значајно растеретити породичне буџете – истакао је градоначелник Београда Александар Шапић.

Он је нагласио да усвојене одлуке неће угрозити већ постојеће погодности које остварују Београђани.  – Ово је политичка одлука, али је битно да овим буџетом нисмо угрозили ниједан други аспект функционисања престонице, нити смо дигли иједан намет у Београду. Такође, ова је одлука у складу са националном политиком подизања наталитета у Србији. Ово су управо мере подршке младим брачним паровима и породицама у нашем главном граду – објаснио је градоначелник.

Такође је новим буџетом предвиђена изградња нових вртића, као и реконструкција постојећих – најавио је градоначелник.

Поделите вест: