OD 1.SEPTEMBRA 2023.GODINE BESPLATNI VRTIĆI I UDžBENICI ZA OSNOVNU I SREDNjU ŠKOLU ZA SVU DECU U BEOGRADU

Od 1. septembra 2023. godine pohađanje državnih i privatnih vrtića za svu decu u Beogradu biće besplatno, a svi učenici osnovnih i srednjih prestoničkih škola besplatno će dobiti nove udžbenike.

– Dobrom racionalizacijom budžetskih sredstva, dobrom organizacijom i postavljanjem političkih prioriteta omogućili smo Beograđanima besplatne vrtiće, udžbenike za osnovce i srednjoškolce, kao i sve druge socijalne usluge koje su se dosad plaćale – od personalnih asistenata, pa do dnevnog boravka za decu i mlade ometene u razvoju. Takođe i mnoge druge pogodnosti koje će značajno rasteretiti porodične budžete – istakao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je naglasio da usvojene odluke neće ugroziti već postojeće pogodnosti koje ostvaruju Beograđani.  – Ovo je politička odluka, ali je bitno da ovim budžetom nismo ugrozili nijedan drugi aspekt funkcionisanja prestonice, niti smo digli ijedan namet u Beogradu. Takođe, ova je odluka u skladu sa nacionalnom politikom podizanja nataliteta u Srbiji. Ovo su upravo mere podrške mladim bračnim parovima i porodicama u našem glavnom gradu – objasnio je gradonačelnik.

Takođe je novim budžetom predviđena izgradnja novih vrtića, kao i rekonstrukcija postojećih – najavio je gradonačelnik.

Podelite vest: