ОДБОРНИЦИ ВОЖДОВЦА ДОНИРАЈУ НОВАЦ ЗА БОЛЕСНОГ ДЕЧАКА

Одборници Скупштине Градске општине Вождовац једногласно су се одрекли накнаде за рад на свечаној седници Скупштине која ће бити одржана у децембру поводом Дана и славе Општине, а средства су намењена лечењу трогодишњег Виктора Самолова са Вождовца.

На деветој по реду седници Скупштине општине Вождовац усвојен је трећи ребаланс буџета  који је последица Измене Одлуке о обиму средстава за вршење послова града и градских општина и утврђивање прихода и примања који припада граду, односно градским општинама у 2021. години.
Наведени обим средстава је непромењен а промењена је структура прихода између пореза на имовину који је смањен и мандатних казни који је повећан.
Приходи и примања из осталих извора су увећани због трансфера из буџета Града за побољшање текуће ликвидности, затим због донације МЗ „Шумице“ и МЗ „Рипањ“. Овим ребалансом је извршена и прерасподела расхода, а Изменом су обухваћене и измене финансијских планова индиректних корисника буџета.

Данас је усвојена и Стратегија управљања ризицима Градске општине Вождовац, потврђен мандат одборнику Димитрију Мрихину и усвојени предлози решења о избору Комисије за административна и мандатна питања Скупштине ГО Вождовац, о измени решења именовања савета месних заједница и управних одбора Установе културе „Бели поток“ и Установе „Вождовачки центар – Шумице“.

Поделите вест: