РАДИОНИЦА О ПРЕВЕНЦИЈИ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ ОДРЖАНА У ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

Радионица „Смањење узрока породичног насиља“ у организацији удружења „Карика“ представила је учесницима скупа кроз примере из праксе, на који начин треба и мора да се реагује и поступа у случајевима развода брака, принудног извршења породичних одлука, вршења родитељског права и других породичних ситуација како би се конфликти, који су узрок насиља, максимално смањили и избегли.

Своје искуство из свакодневне праксе поделиле су са окупљенима судија Сања Буква, и психолози Центра за социјални рад Вождовац Соња Биорацић Николић и Весна Вулетић.

Оне су се бавиле анализом понашања партнера приликом развода брака и ситуацијама које трауматизују  породицу, како их спречити односно разрешити и коме се обратити за помоћ у таковј ситуацији, као и о случајевима злоупотребе опијата и алкохола који изазивају насилно понашање појединаца у породици.

Чланица Већа Општине Вождовац Ивана Бањац се захвалила Удружењу „Карика“ које ће у сарадњи са Министарством за бригу о породици и демографију и Општином Вождовац организовати још једну овакву радионицу 30. новембра у 17 часова.

Заинтересовани се могу пријавити на број 064/1450242, имејл: udruzenje.karika @gmail.com  или преко друштвених мрежа IG: udruzenjekarika; FB: Udruženje za zaštitu dečjih i roditeljskih prava.
Број учесника је ограничен
због епидемиолошке ситуације.

Поделите вест: