TAKMIČENjE U ŠAHU ODRŽANO NA VOŽDOVCU

Predstavnici Gradske opštine Voždovac i Nacionalnog Sportskog Saveza Slepih i Slabovidih odigrali su danas prijateljske partije šaha u okviru Manifestacije „Dani evropske baštine“.

Šahovski turnir „Svetozar Gligorić“ organizovan je kao promotivno takmičenje podrške srpskoj reprezentaciji, uoči odlaska članova Kluba slepih i slabovidih na Šahovsku Olimpijadu koja se održava u oktobru, u Grčkoj.

Klub slepih i slabovidih na turniru su predstavljali Damjan Jandrić, Stefan Janjić, Milorad Vulin, Stefan Mitrović i Ilija Džolić, dok su za Opštinu Voždovac nastupali narodni poslanici Vuk Mirčetić i Ljiljana Malušić, član Veća Opštine Goran Uskoković, odbornik u Skupštini GO Voždovac i pomoćnik direktora Koridora Srbije Milovan Bekrić i zaposleni u Opštini.

Kapiten tima Opštine narodni poslanik Vuk Mirčetić je rekao da je veliko zadovoljstvo imati priliku da se na ovaj način pruži podrška šahovskom timu i poželeo sreću na predstojećem takmičenju.

Predsednik Nacionalnog Sportskog Saveza Slepih i Slabovidih Petar Vranjković se zahvalio na organizaciji turnira i prilici da predstave svoj rad i uspehe.

Turnir je posvećen Svetozaru Gligoriću jednom od najpoznatijih srpskih šahovskih velemajstora, autoru „patenta“ Mar del Plata varijanta Kraljeve indijske odbrane, koji je osvojio 12 medalja na šahovskim olimpijadama. Bio je poznat i po svojoj novinarskoj karijeri i velikom broju knjiga o šahu koje je napisao, živeći i radeći u naselju Šumice.

Podelite vest: