ДНЕВНИ ЦЕНТРИ И КЛУБОВИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ ОД ДАНАС ПОНОВО ОТВОРЕНИ ЗА СУГРАЂАНЕ

Заменик градоначелника Горан Весић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић обишли су данас Дневни центар и клуб за старије „Анђелка Трнавац” у Црнотравској улици на Бањици.

Горан Весић је истакао да је ово 31. клуб који је отворен на територији Београда и нагласио да се отварањем клубова подиже квалитет живота људи, да најстарији суграђани могу да се друже, организују излете, бесплатне обуке и радионице.

Он је додао да је прошле недеље донета одлука да се поново почне са организацијом излета, те да се очекује да ће до краја године око 90.000 најстаријих суграђана кренути на излете.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла је да су после 15 месеци паузе од данас отворени сви клубови за најстарије суграђане у Београду.
Она је нагласила да ће у раду клубова и даље бити поштован протокол који је израдио Градски завод за јавно здравље, да превентивне мере остају на снази и свакодневно ће се примењивати- ограничен број људи који могу ући у клуб, обавеза ношења маски и друге мере.

Председница општине Вождовац Ивана Томић уручила је корисницима Центра рачунар који је обећала приликом претходне посете и завршетка радова на адаптацији објекта. Она се захвалила заменику градоначелника на томе што је учинио велики напор да се обнови дневни боравак за пензионере на Бањици и позвала пензионере да посете Дневни центар у Црнотравској улици. Ивана Томић Илић је такође истакла да у подавалским насељима постоји потреба за дневним боравцима за пензионере и најавила конкретне кораке у њиховој реализацији.

Поделите вест: