СВЕТСКИ ДАН ПОДИЗАЊА СВЕСТИ О АУТИЗМУ ОБЕЛЕЖЕН НА ВОЖДОВЦУ

На иницијативу председнице ГО Вождовац Иване Томић Илић функционери, запослени у Општини, као и волонтери са Вождовца поклонили су материјал за цртање и вајање корисницима Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју „Вождовац“ у Јајинцима.

Поводом обележавања 2. априла – Светког дана подизања свести о аутизму, службеници су из сопствених средстава обезбедили папир у боји, фломастере, глину, бојанке, воштане боје, пластелин и други креативни матријал и уручили их заједно са слатким пакетима.

Акција је организована како би се скренула пажња јавности на питања која се односе на важност учешћа особа са аутизмом у култури младих и самоодређењу, одлучивању у заједници, приступу пост-средњем образовању и запошљавању, као и самосталном животу.

Подсећамо и да је Општина Вождовац у сарадњи са Коњичким клубом „Александар“ из Пиносаве покренула бесплатну акцију „Јахањем до осмеха“ намењену  деци са сметњама у развоју, као вид терапије и рехабилитације, којој се сви заинтересовани могу прикључити.

Поделите вест: