ГРАДОНАЧЕЛНИК РАДОЈИЧИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ ВОЖДОВАЦ

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић посетио је данас Општину Вождовац где се састао са председницом ГО Вождовац Иваном Томић Илић и руководством. На састанку је разговарано о пројектима и плановима који ће бити реализовани по приоритетима. -Ради се о општини која је разуђена и која се простире на скоро 15 хиљада хектара, и има око 180.000 становника. Зато је на састанку било значајно питање решавања канализације. Имамо четири велика колектора који су добрим делом изграђени, али и даље захтевају унапређење како би секундарна канализациона мрежа могла да се надовеже на њих. Два постројења за прераду отпадних вода ускоро ће почети да функционишу, – рекао је Радојичић.

Говорећи о радовима у Улици Саве Машковића, односно делу унутрашње обилазнице града Београда, истакао је да ће се њиховим завршетком растеретити саобраћај у овом делу града, али и целом Београду. -Радови чија је вредност око 430 милиона динара, започели су у децембру и очекујемо да ће до лета бити завршени. Ова деоница имаће четири траке, што је веома значајно с обзиром на то да је због оптерећења овде увек било проблема и застоја у саобраћају. Радиће се и комплетна инфраструктура, а предвиђена је и изградња безбедних тротоара – истакао је Радојичић и додао да су веома значајни радови на унутрашњем прстену обилазнице, од Моста на Ади до петље „Ласта” на ауто-путу.

Радојичић је истакао и да је важно питање безбедности у густо насељеном делу Вождовца, а да су се на састанку дотакли и питања из области културе. -Имамо Стару механу која годинама није оспособљена за своју намену и са представницима Завода за заштиту споменика културе града Београда разговарали смо како бисмо нашли модус да се у перспективи тај проблем реши – истакао је Радојичић. Он је нагласио да је овај део града покривен планском документацијом 73 одсто површине, а у наредном периоду ће са 23 плана бити покривено још око 900 хектара.

Нагласио је и да је значајно питање здравствене заштите, те да ће планирана изградња пет здравствених станица и реновирање једног дечјег диспанзера значајно унапредити тај сегмент функционисања општине Вождовац. -Република води рачуна о томе, а Град је ту да помогне и убрза процедуре и на тај начин поспеши цео процес. Разговарали смо о многим темама и састаћемо се ускоро да видимо како напредују најављени пројекти. Ту смо сви заједно да ускладимо републичку, градску и општинску политику и на тај начин урадимо нешто добро за наше суграђане – закључио је Радојичић.

Председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић рекла је да су на састанку констатовани проблеми на које се грађани најчешће жале. То су колектори, канализационе мреже, здравствене станице и Душановачки мост.

Она је подсетила да је прва фаза реконструкције Улице Саве Машковића у току и да ће радови бити завршени до августа. По плану, четири траке и пешачка острва ће рашчистити колапс и саобраћајну гужву у којој се чека и по 45 минута.

Поделите вест: