GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ POSETIO OPŠTINU VOŽDOVAC

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je danas Opštinu Voždovac gde se sastao sa predsednicom GO Voždovac Ivanom Tomić Ilić i rukovodstvom. Na sastanku je razgovarano o projektima i planovima koji će biti realizovani po prioritetima. -Radi se o opštini koja je razuđena i koja se prostire na skoro 15 hiljada hektara, i ima oko 180.000 stanovnika. Zato je na sastanku bilo značajno pitanje rešavanja kanalizacije. Imamo četiri velika kolektora koji su dobrim delom izgrađeni, ali i dalje zahtevaju unapređenje kako bi sekundarna kanalizaciona mreža mogla da se nadoveže na njih. Dva postrojenja za preradu otpadnih voda uskoro će početi da funkcionišu, – rekao je Radojičić.

Govoreći o radovima u Ulici Save Maškovića, odnosno delu unutrašnje obilaznice grada Beograda, istakao je da će se njihovim završetkom rasteretiti saobraćaj u ovom delu grada, ali i celom Beogradu. -Radovi čija je vrednost oko 430 miliona dinara, započeli su u decembru i očekujemo da će do leta biti završeni. Ova deonica imaće četiri trake, što je veoma značajno s obzirom na to da je zbog opterećenja ovde uvek bilo problema i zastoja u saobraćaju. Radiće se i kompletna infrastruktura, a predviđena je i izgradnja bezbednih trotoara – istakao je Radojičić i dodao da su veoma značajni radovi na unutrašnjem prstenu obilaznice, od Mosta na Adi do petlje „Lasta” na auto-putu.

Radojičić je istakao i da je važno pitanje bezbednosti u gusto naseljenom delu Voždovca, a da su se na sastanku dotakli i pitanja iz oblasti kulture. -Imamo Staru mehanu koja godinama nije osposobljena za svoju namenu i sa predstavnicima Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda razgovarali smo kako bismo našli modus da se u perspektivi taj problem reši – istakao je Radojičić. On je naglasio da je ovaj deo grada pokriven planskom dokumentacijom 73 odsto površine, a u narednom periodu će sa 23 plana biti pokriveno još oko 900 hektara.

Naglasio je i da je značajno pitanje zdravstvene zaštite, te da će planirana izgradnja pet zdravstvenih stanica i renoviranje jednog dečjeg dispanzera značajno unaprediti taj segment funkcionisanja opštine Voždovac. -Republika vodi računa o tome, a Grad je tu da pomogne i ubrza procedure i na taj način pospeši ceo proces. Razgovarali smo o mnogim temama i sastaćemo se uskoro da vidimo kako napreduju najavljeni projekti. Tu smo svi zajedno da uskladimo republičku, gradsku i opštinsku politiku i na taj način uradimo nešto dobro za naše sugrađane – zaključio je Radojičić.

Predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić rekla je da su na sastanku konstatovani problemi na koje se građani najčešće žale. To su kolektori, kanalizacione mreže, zdravstvene stanice i Dušanovački most.

Ona je podsetila da je prva faza rekonstrukcije Ulice Save Maškovića u toku i da će radovi biti završeni do avgusta. Po planu, četiri trake i pešačka ostrva će raščistiti kolaps i saobraćajnu gužvu u kojoj se čeka i po 45 minuta.

Podelite vest: