OPŠTINA VOŽDOVAC NEMA VEZE SA DUGOM, ALI ĆE NAĆI REŠENjE ZA BAZENE NA BANjICI

Predsednica Gradske opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić osvrnula se na optužbe predstavnika Narodne stranke da je Opština Voždovac krivac za isključenje struje Vaterpolo klubu „Partizan“ zbog dugovanja, rekavši da su optužbe zlonamerne i neistinite.

„Opština Voždovac će zajedno sa upravom i novim rukovodstvom Vateropolo kluba “Partizan” i EPS-om dati sve od sebe da se reši problem duga tog kluba za struju, iako nema nikave veze sa nagomilanim dugovanjima od 2000. godine kada je na vlasti bila DS. Opštini Voždovac je stalo do bazena na Banjici i do stanovnika Voždovca koji ga koriste i nastojaće da se sistemski i trajno reši problem. Problem se neće stavljati pod tepih kao što su to činili prethodnici iz DS, čiji su deo bili Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Pripadnik stranke Vuka Jeremića, koji je bio deo vlasti kada je dug za struju Vaterpolo kluba ”Partizan” i nastao, govori o tome da Opština Voždovac ima nekakvu krivicu u isključenju struje. Aposlutno nikakve veze opština Voždovac nema sa brojilom Vaterpolo kluba ”Partizan”. U toku je i sudski proces u vezi sa vlasništvom nad bazenima. Dugovi su počeli da se gomilaju od 2000. godine. Jeremić, Đilas i DS su dugo bili na vlast, a nisu ni pokušali da reše problem. Nismo mi napravili ova dugovanja, niti novo rukovodstvo Vaterpolo kluba Partizan”, tako da SNS ni na kakav način nije dovela do dugovanja. Jučerašnje paušalne izjave pripadnika Narodne strane Vuka Jeremića ili su zlonamerne ili on verovatno nije dovoljno obavešten”. Upravo je Vuk Jeremić bio deo vlasti od 2000. kada su dugovi Vaterpolo kluba “Partizan” nastali. Građani moraju da plate struju, mora i Vatrepolo klub Partizan“, rekla je predsednica Opštine Ivana Tomić Ilić.

Direktor Vaterpolo kluba “Partizan” Nikola Kuljača, koji je nešto više od mesec dana deo nove uprave, kaže da je struja na bazenu Banjica isključena pre nekoliko dana i da taj klub ne beži od dugova koji iznose blizu 1,6 miliona evra. On navodi da Uprava kluba pokušava da sa opštinom Voždovac, koja je partner u razgovorima i pregovorima, reši sistemski ovaj problem.

Podelite vest: