МАШТОВИТА ДЕЧИЈА НЕДЕЉА НА ВОЖДОВЦУ

У оквиру Дечије недеље која се одржава под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа“,  руководство Општине Вождовац учествовало је у активностима које су организоване у вождовачким школама и вртићима.

Чланице Већа ГО Вождовац Бојана Јакшић и Ивана Бањац су заједно са малишанима вртића „Мала сирена“ посадиле дрво у дворишту. Оне су са предшколцима сликале и правиле различите облике животиња од јестивог материјала и намирница.

Ученици нижих разреда основних школа припремили су и ове године богат програм. У ОШ „Бора Станковић“ прваци су приказали своје јесење костиме направљене од лишћа, грања и осталих природних материјала. Разноврсни шешири, мачеви и штитови дочарали су маштовитост и спретност ученика других и трећих разреда, а четвртаци су приредили праву „пијацу“ фигура направљених од поврћа.

Чланица већа ДубравкаТадић је заједно са ученицима ОШ „Ђура Даничић“ правила шешире за јесење дане чиме је обележен Међународни дан инклузије. У оквиру Манифестације, ученици су у свим школама направили дрво дечијих права на којем су написали које су потребе и права деце, као својеврсну поруку одраслима.

Дечија недеља на Вождовцу се завршава програмом који ће бити одржан на платоу испред зграде Општине, у недељу, 11. октобра, са почетком у 10 часова,  са којег ће деца, пуштањем балона, послати своје жеље у висине, као симбол слободе и равноправности.

Поделите вест: